DM i Varberg

Idag har vi varit på Sk Varbergs DM för att titta på Willi och Kustmarkens Ådi tävlingsdebut. Detta är en hund helt i min smak, temperamentsfull och reaktionssnabb. Kort och gott vill jag sammanfatta att jag tror det finns hopp för schäferaveln med sådana som Ådi.
Här kommer lite bilder från dagen, se och njut.








Höstrus






Söndag

I veckan träffade jag Marianne och Sofia och spårade med Birka, Pebbles och Decibel. Vi hade en jättetrevlig dag som vi får göra om.
I helgen har vi klyvt vår ved.
Imorgon åker Amelia och jag till Oskarshamn för att hälsa på hos polisen och titta på Zacks tjänstbarhetsprov, lydnad och skyddsdel. Det ser vi verkligen fram emot! På lördag åker vi till Sk Varbergs Dm och tittar på Kustmarkens Ådi som är med och tävlar.


Kattunge

Vi har en kattunge, finns det någon som skulle vilja ta hand om den?



Onsdag

Nu har vi äntligen tröskat färdigt, hösten kryper sakta inpå men idag har vi haft riktig sommarvärme.

Till helgen ska vi till stan på bondens marknad (ja lite avigt känns det ju:) och sedan åker Ninni, Henrietta och jag till hok och Arions cup.

Ha det gott!

Liten uppdatering

Tänkte göra en liten uppdatering om vad vi sysslar med nu....tänka sig att vi spårar....ja nu tänker jag att ni är väl utledsna på att läsa om mitt spårande för det hamdlar det ju JÄMT om, men det är ju det jag gör nu så här kommer det:) Min svärfar har hjälpt till att plöja upp en åker åt oss i Uråsa så jag körde ner och la ett jordspår åt Decibel. Det är verkligen jättebra, jag kan se att hon utarbetar varje steg och att hon tar vinkeln i stegen så det ska jag fortsätta lägga.
När jag kom hem satte jag mig på cykeln och cyklade 1 mil med Pebbles så nu tar jag kvällen.


Torsdag


Redan torsdag! Ingen träning i tisdags utan det blev tröskning istället, nu missar jag nästa tisdag med-trist jag ska nämligen på styrelsemöte i byföreningen, i alla fall ganska bra ändå för jag måste nämligen avgå från vissa åtagande vid kommande årsmöte-Har verkligen inte tid, ska träna hund!
Finns fler som kan och behöver engagera sig:)

La ett spår till Decibel i veckan, skit, tyckte att hon slarvade, gick över första vinkeln, sista sträckan förvisso bra men jag var inte alls riktigt nöjd, la 2 spår igår. Hon var aninigen ivrig med något högt tempo, gick något vid sidan, jag skulle då korrigera henne (något som jag ytterst sällan gör) hon tittar då upp på mig med en frågande blick om vad jag sysslar med, kommenderar spår och låter henne lösa sitt spår, hittar då tillbaka själv och spårar mycket fint.
Ja, där fick jag på näsan:)
La sedan andra spåret: gick ut och spårade bra.

Bilder från sommaren









RSS 2.0