Nyårsbrev!


Näst sista dagen på detta året och jag tänkte att jag skulle sammanfatta lite ur hundåret 2007. Om någon känner sig glömd får ni gärna höra av er då minnet ibland kan svikta:)

Vill börja med att skriva om K.Athos alias "Zack" som verkligen har hittat sitt kall och som förra året vid denna tid gick över i Oskarshamns polisens ägo. Året har varit för Zack och Claes händelsefullt och även blivit omnämda i tidningen barometern för deras insatser. Undrar om man får se ekipaget på polishunds-SM? Tack Claes för all träning och omsorg du lägger på din hund.

K.Amadeus alias "Diesel" har också med sin förare Ola visat stora prestationer på tävlingsbanorna. Ekipaget har bla. blivit godkända i högre klass och även placerats sig på klubbmästerskapet på deras hemmaklubb. Ola och Diesel har ett härligt samspel och det ska bli mycket intressant att se detta ekipaget under 2008. Tack Ola för ditt engagemang som du lägger på din hund.

I januari -07 tittade det fram en kull med valpar efter Kitty och Världsmästaren Ängsbackens Rosso. Detta var Kittys sista kull och Kittygårdens B-kull.  Staffan och Lotta var ett par av valpköparna som redan visar ett stort engagemang kring sin hund och som har all kapacitet att komma långt. Camilla och Reine kikar även dom med fint intresse och verligen en stor omsorg kring sin hund. Malin S och Bella har även dom kikat på spår och färdigställt sin valpkurs. Bono Banditen och Susan spårar samt att det känns extra roligt att Susan bestämde sig för en valp ur denna kullen då hon har en kullbror till Kitty. Sen sist men absolut inte minst har vi ju Marianne och Birka, Marianne är en av mina "gamla hundvänner" som jag tycker att det är fantastiskt kul att hon köpte då hennes äldre hund börjar sakterliga gå mot ålderns höst. Detta ekipage har även dom gått valpkurs samt även lite bevakningsträning. Kan också tänkas att detta ekipage med all sannorlighet blir tjänstehund.

I Maj efter en något turbulent upplevelse såg vår C-kull dagens ljus för första gången. C-kullen kommer  efter en lånetik Götängens Royal Roxanne och Ängsbackens Rosso. C-kullen är fortfarande små och har därför inte gjort så mycket ännu men det ska bli roligt att få följa dessa i framtiden. Clayton skickar mycket fina bilder då och då och det är alltid lika roligt. Ingvar var en av våra valpköpare som en gång i tiden ägde Roxies pappa och som nu har ett barnbarn till sin Goliath, jätteroligt!. Ett stort tack till Helené för lånet av din fina tik och för ett bra samarbete.

Vi hade en mycket trevlig kennelträff i somras med lite tävling och grillning. Jättetrevligt ni som kom och vi hoppas att under 2008 ha en ytterligare träff för dem som vill.

Slutligen vill jag tacka ALLA valpköpare för den fina skötslen och omsorgen som ni lägger på era hundar samt önska er ett riktigt Gott Nytt År!!

Hundkramar från Malin m.familj och Kittygårdens kennel.



Mellandag

Idag har våra sista djur åkt.......det känns oerhört tungt men vi har alltså efter en lång tids funderingar bestämt oss för att sälja våra djur, eller minska ner antalet heter det ju från 70 köttdjur till 4 st. Anledningen till detta är då vi bägge jobbar borta (Björn mer än heltid) så finns det inte mycket över. Vi kommer fortfarande bruka marken och nej vi ska inte flytta. Vi ska bara inte ha så mycket, fritiden fyller vi  upp ändå:)

Vår ladugård kommer inte att stå tom utan en annan bonde kommer arrendera den med sina köttdjur så vi kommer fortsätta men i annan form.

Hoppas att julen har varit bra för er. Jag fick en GPS i år. Mycket bra eftersom jag kör mycket och sällan hittar:)

Ha det bra!


Pigga igen...


I helgen har jag och Björn legat magsjuka, fy det var säkert 10 år sedan jag var magsjuk sist. Så söndagen spenderade vi i soffan och slötittade på alla repriser av bonde söker fru:) Inget kul. Dock är jag inte förvånad då alla tycks vara drabbade.

I fredags var vi på Hampus första luciatåg. Det gick jättebra för alla. Kanonsöta var dom i sina tomte och luciadräkter och att tillägga flerstämmiga:)

Jag har inte gjort något julgodis i år slog det mig, men efter att ha pratat med mamma som vi i år ska vara hos insåg jag att jag behöver verkligen inte det, man kan säga att min mamma är minst sagt omtänksam och tänker på alla och dess favoriter och inget får glömmas:)

Nähe efter helgens och veckans slöhet är hundarna minst sagt rastlösa och vill hitta på något roligt så vi ses, ska bara se till så Hampus som verkar ta sig sovmorgon (Kl.10.20);) vill stiga upp.

Ha det bra!

Lucia-spår!

Nu har det äntligen frusit till i marken och gyttjan har försvunnit och man börjar få lite julkänning.

Idag har Marianne varit här med K.Birka och gamla Lisa. Vi har lagt ett spår med övergångar och tjejerna spårade bra dock ingen lucia hittades men såväl alla apporter. Tack för idag Marianne, så roligt att få träffa Birka igen som verkligen har vuxit sen sist. 

En fågel viskade att Ola och K.Diesel kom 4:a på Växjö brukshundklubbs KM med 455,75p- Stort Grattis och bra jobbat!!

Vi försökte få till en bra bild på Birka och Pebbles och detta blev den bästa:)

Kan ni gissa vem som är vem?

image3


December

Regnet och rusket fortsätter bara.....så tråkigt. Imorgon kommer våra kompisar och Hampus faddrar hem från deras bröllopsresa, dom har spenderat 3 veckor på bali;) kan tänkas att dom är solbruna och fina när dom kommer hem.
Julen är annars en härlig tid tycker jag. Idag var vi och köpte julklappar i stan och jag är faktiskt färdig!, jag brukar annars börja mycket tidigare för att sedan ha god tid på mig att köpa det jag har glömt:) i alla fall jag gillar inte alls julruschen, analyserna om vilken kassa som går fortast, allmäna "bekymmer" från folket på stan ser jag helst att jag slipper. Helst vill jag då andra "irrar" på stan efter julklappar sitta i min soffa och dricka glögg eller vara ute med mina hundar i lugn och ro.

Grattis Ninni och Hannes!! som fick den 29/11 en liten flicka som ska heta Lilja.


RSS 2.0