Fredag

Så var det fredag och fortfarande härligt väder. I helgen är det tänkt göras mycket hemma, träna Pebbles och lite smått och gott. Melodifestivalen hade jag inte tänkt missa heller.

Fick ett mejl med bilder på Götängens Whiskey alias Plexus. Jätteroligt att få. Plexus är efter G.Ilona (mamma till Roxie som i sin tur är ju mamma till vår C-kull) och G.Aitos (halvbror till Kitty) Plexus är också kullbror med G.Vinston, sådär ser släktskapet ut. Hängde ni med?:)

Ha det bra i det härliga vädret!

Plexus
image9
image8

Kalasväder!


Idag skiner solen och det är härligt ute.
Här har det varit full rulle. Vi har som man kan kalla det lite personalbrist och när personalen blir sjuk så får man jobba mer. Förra veckan jobbade jag 6 av 7 dagar så ledig Måndag och gick på igen tisdag och ramlade kull i hög feber, inte så kul men känner att det börjar bli bättre.

 På hundsidan ringde jag i måndags till min gode vän Christel som är hundinstruktör och äger CS hundcenter i Furuby och som finns med bland mina länkar. Jag rekommenderar henne varmt. Så efter lite funderingar slog vi våra kloka huvuden ihop och hon hade faktiskt en kurs som började på måndagen så jag körde dit och ska nu träna där några måndagar framöver.

Jag tyckte det släppte mycket och med mig fick jag en hel del bra tips att jobba med hemma.
Pebbles är ju en glad skit som jag brukar kalla henne. Mycket fokus ligger på mig, visst kikar hon nyfiket på andra men inget tjafs med andra hundar så självsäkert kan jag gå hur nära andra hundar jag känner för hennes fokus är ändå på mig.

Ha det bra!

image7
Hitade en söt sommarbild från C-kullen, tyckte det passade i vårvädret idag.

Måndag


Ska försöka hinna med en liten uppdatering. Björn har varit och åkt skidor torsdag-fredag så Hampus och jag har varit hemma själva. Hampus har "hjälpt till" med att ge djuran mat och med diverse ting, att så mycket energi kan gå i en så liten människa:)

Lite hundnytt:
Jag fick idag veta att Kittys bror Kajax inte finns med oss längre, jag tycker att det är tråkigt men tyvärr börjar åldern ta ut sin rätt, Han gick bort nu i januari.

Jag har en trix och fix med Pebbles. Jag märker att hon är suverän på många sätt och vis men hon är hämmad av sin mamma. Kitty står nog för ordet dominans, hon har en förmåga att fostra hårt och är väldigt dominant. Jag har nu haft några sömnlösa kvällar om hur jag ska gå till väga för att lösa det. "Problemet" är känt när man sparar mor/dotter att den unga tiken har svårt att ta för sig då hon hela tiden är passad av sina mamma. Pebbles har ett hjärta av guld, hon bryr sig inte om andra utan vill jobba och vara sin matte tillags. Hennes hämmade osäkerhet blir ibland att hon blir "frågvis"
"Går det bra om jag gör så" "annars kan jag ju självklart göra på detta sättet också". Jag har varit ute i mörker och kört en liten patrullstig och där är hon vass, hon har benkoll på allt som finns och rör sig och knäpptyst,sorterar bra, kommer det någon smyger hon sig fram för att undersöka. Hon kan också säga ifrån "tGör du illa matte eller någon annan så tar jag dig"Ja hon är fortfarande ung och det ska gå att fixa till men hon behöver helt klart mer tid.

Slutligen vill jag tacka alla som har hört av sig och vill köpa valp. Som tankarna går nu har jag ingen tik att avla på i år, jag är en perfektionist och väntar hellre in mina ungtikar där jag vet vad jag har så resultatet blir kvalité istället för kvantitet. Självklart får ni fortfarande stå kvar i en "brytbar kölista" tills nästa kull kommer. Ska bara säga att det värmer oerhört med responsen för mina hundar och mitt avelsarbete, Tack!.

Min målsträvan är hundar med:    - mentalitet -hög arbetslust/förighet - sundhet

C-kullen



Idag fick jag ett mycket trevligt mejl från Clayton och hans husse&Matte. Jag tycker att det är jätteroligt att få bilder på era hundar och det värmer enormt att få se hur ni har det.

Förra veckan ringde Cincindras matte Gunvor och berättade att hon var jättenöjd med henne och om hennes fina egenskaper. Clayton verkar vara riktigt alert som en schäfer ska vara:). C-kullen verkar bli en riktigt kalaskull. Jätteroligt!!


image5

image6
Clayton 9 månader. Husse&Matte påstår att det är svårt att ta kort då han sällan är stilla:)

RSS 2.0