Grattis!!



Till alla i B-kullen som fyller 1 år idag! Det känns inte så längre sedan som jag höll dom en och en i min famn när dom för första gången såg dagens ljus.

Det är något mycket speciellt för mig när jag har en kull med valpar. Första tiden gäller det att se till så tiken mår bra, Kitty är ju en supermorsa som har väldigt lätta valpningar och vårdar sina små ömt den första tiden.  Veckorna som följer är så kul att följa deras små steg i stora världen. Man ser så småningom individer som skiljer sig från varandra vissa tar för sig mer än andra och som sedan efter några dagar åker på en kullerbytta av  en kullsyster/bror. Något som jag tycker också är mycket kul är alla valpköpare som ringer förväntansfulla, vissa känner jag sedan innan andra inte, i vilket fall så är det jättekul att få träffa nya som gamla som vill hälsa på sina valpar, lära känna den. Jag är mycket mån om att rätt valp kommer till rätt hem så det känns vid 8 veckor inte tungt att lämna dom ifrån sig.

Ha det bra alla! 

Blåst!


Hoppas att ni har haft en bra helg, vi hade strömlöst i lördags men tack vare vårt elverk gick ju det med.

Var inne på webbisarna idag och såg en fd.granne som hade fått sitt andra barn. Vi är mitt uppe i en stor babyboom känns det som. I bara vår lilla by föddes det 15 barn 2006.
Förra veckan fick en kompis till Björn sitt barn, Hampus ska få sin andra kusin i mars, Våra kompisar skall även dom få i mars samt en granne längre bort. Björns ena kusin väntar också barn i mars. 2 från vår gamla föräldra grupp är inne på nr.2, Ninni fick lilla lilja för bara dryga 3 månaders sen. Ja det gäller att ha ögon och öron öppna så att man inte missar någon;)

Hampus är annars helt inne på att vara hund och hundlivet passar honom utmärkt. Han kryper ut i hallen och dricker vatten ur hundarnas vattenskål som hundarna gör och tycker det är extra mysigt att använda Kitty som huvudkudde en stund. kitty och Pebbles älskar Hampus, dom ligger alltid under hans stol vid måltider:) och hänger gärna på honom med brödpåsen och liknande. Ett riktigt järngäng!

Japp det var allt för denna gången! Ha det bra!


Mentalbeskrivning!

Nu är datumen för mentalbeskrivningen klara för B och C-kullen.

B-kullen
Datum: 24 Maj
Plats: Växjö brukshundklubb

C-kullen
Datum: 12 Oktober
Plats: Växjö brukshundklubb

Boka in dessa datumen nu så återkommer jag med mer info och detaljer längre fram.

Vintervila!


Ja det känns det nästan som, nu har vi inte gjort många knop sen jul, men det är väl så det får vara ibland:) Idag öser regnet ner och jag ska inte vara ute så mycket tänkte jag:) Har varit hos min kompis Emma som är frisör och klippt mig-jätteskönt.

Björn och Nicke (som är anställd av min svärfar) har varit hemma och jobbat några dagar ute med en väg som ska gå runt vår gamla ladugård. I alla fall kom grusbilen och han som körde och Nicke gick runt hundgården där Pebbles var och fick sig en rejäl blick och ett muller som fick dessa herrar att dra öronen till sig. "Jag tror att hon hade ätit upp Martin-grusbil om hon hade varit ute lös" fick jag höra. Ha ha ja hon kan hon också lilla Pebbles.

Kitty är kalaspigg, trots sina faktiska 10 år i år! Det är jätteroligt, en riktig järnlady!

Snart är  det 1- års vaccination på B-kullen!

Ha det bra!

Välkommen till oss Peek A Boo!!


Denna lille kille är ett ponnyföl som har kommit hem till oss idag och ska vara en rid-och körponny hos oss och en kompis till lille Zeb.


image4

RSS 2.0