Kul historia!

Ja, jag kan inte annat än att skratta och jag måste självklart dela med mig......

Marianne och jag kom överens om att ta en dag och åka och röntga våra hundar. Vi kom på i lördags att vi pratade om två olika djursjukhus Läckeby och Lyckeby.
Summan av kademumman var att jag hade bokat Läckeby fast vi skulle till Lyckeby. Jag ringer idag till Läckeby för att avboka vår tid och personen i andra änden letar och letar och hittar ingen bokning, bara på en katt vid namn Nisse.......vänta bara sa hon så ska jag utöka våra bokningar och ser att dom har bokat in oss i NYBRO!!.
Så hade vi kommit dit hade vi ändå varit på fel ställe:).
Ja vi får skylla på den mänskliga faktorn sa hon till mig:)

Men nu ska vi till Lyckeby den 3/6 och ingen annanstans, ska bli kul att se var detta slutar........

Ha det bra i värmen!

Kommentarer från dagen

Så var Mentalbeskrivningen slut för idag och tänkte kommentera dagen lite.
Vill börja med att det var så kul att få se hela kullen idag, det säger ju allt när man ser hela kullen samma dag, under samma förutsättningar och samma ålder.

Vad man kan se slående i kullen är att alla var ointresserade av trasan. Jag är inte bekymmrad över detta då det inte är jakthundar vi har. En del hävdar att det visar hundens arbetslust men jag instämmer inte ( Zack sprang heller inte iväg efter trasan och han arbetar som polishund).
Spökena var svagt intensitet  på i vissa fall men när det gällde var dom alla framme för att försvara.
Ingegerd och jag pratade ihop oss efter dagens slut och vi kom fram till att kullen är trygga i sig själva, inga fegisar, bra nerver, bra att avreagera sig, fast bett, alltså när dom biter i kamptrasan sitter dom där stadigt och behöver inte byta grepp samt skottfasta.
En del hade bättre självförtroende än andra vilket vi också kunde se men vi är nöjda med dagen. Ett stort tack till alla för att ni kom och för att ni vill fortsätta utveckla era hundar. Detta är en del men vi utvecklas hela livet.

Ska även kommentera Pebbles lite. För mig är det lite frustrerande att se en hund som har mer i sig men väljer att inte ta fram det idag. Hon fullständigt sket rent ut sagt i mycket, var oengagerad och trött. Gick och lallade i stort sett. hon har lite efter sig som jag har skrivit om innan och är tryckt men jag oroa mig inte för det för hon kommer att bli bra när det är färdigt. Det som hon ändå visade var att hon har bra nerver, visade inte så stort intresse men fegade inte heller ur samt var stadig vid skottet.
Kan tänkas att det blir en hel del kommentarer som sig är i hundvärlden men ingen är så kritisk som jag vad det gäller mina hundar och mitt avelsarbete och jag bestämde tidigt att jag inte tänker ta del av pajkastning. Jag vet var jag har.

Ha det bra!

MH 24/5

Härligt väder idag, hoppas att det håller i sig och att vi får lika fint imorgon.
Alla valpar är anmälda så det ska bli roligt att träffa alla!

Lite kort info: Som jag tidigare har nämt så är starttiderna ca då det är svårt att beräkna exakta tider eftersom det är mycket som ska klaffa, va i god tid gärna 1.5 -2 timme innan så ni hinner rasta av era hundar och kanske kika på föregående hund. Ni får alla givetvis vara på plats redan kl.08.00.

Glöm inte registreringsbevis och vaccinationsintyg!

Slutligen vill jag tacka alla för att ni väljer att meritera era hundar!


Ny hemsida!

Jag har gjort en ny hemsida, hoppas att ni gillar den.


Jag efterlyser lite nya bilder på era hundar till det nya bilgalleriet.
ha det gott!


Lycka till Marianne och Lisa!

Idag är Marianne och ställer ut gamla Lisa i veteranklass på utställning. Vi håller tummarna för er och det ska bli roligt att höra hur det gick för er.

image16

Grattis på 1 års-dagen C-kullen!

Tänka sig att det är 1 år sedan jag och Helene gick förväntansfulla på Roxies valpar. Det blev inte riktigt som vi hade trott men vi fick till slut 6 perfekta, alla överlevande valpar. Roxie var en enorm mamma som vårdade sina valpar ömt och med stor omsorg. Då vi fick låna Roxie var vårt hem nytt för henne men hon syntes inte att bry sig det minsta om det utan var lätt och tillgänglig att ha och göra med även om hon saknade matte........

Tack Helene så mycket för att jag fick låna Roxie, visst blev det bra?!

image15
Kittygårdens Clayton

RSS 2.0