Gott nytt år!


Här är det rena sjukstugan, influensa. Hampus fick 39 graders feber dagen innan julafton och när han är sjuk kommer krupp som ett brev på posten, Men med alvedon och mollipect klarade vi av julafton och tomten. Juldagen har Pebbles rejält kommit igång i sitt löp, Björn ligger nu nerbäddad i hög feber. Måndagen kommer Pebbles står jättefint, jag och Amelia ligger sjuka. Jaha tänkte jag, det är bara att ta en alvedon och förtränga att man är sjuk, jag är ju ALDRIG sjuk och köra (det är nog något som jag måste börja sluta säga för jag tycker att jag är inte annat;)

Men då säger min underbara stöttepelare i livet Björn, ta du alvedon så kör jag. Det är tur att vi kan ganska mycket om varandras intressen för det är inte första gången vi får "rädda" varandra.
Det känns dock som ett bra avslut på året att förhoppningsvis snart se nya små liv komma till världen.

Är vi friska till helgen ska vi åka till Göteborg och heja fram K.Clayton på mydog i Göteborg på söndag.

Vi önskar er lycka till och håller tummarna.

Gott nytt år!

Kustmarkens Kurry


Julbrev



Snart är det självaste julafton och jag tänkte sammanfatta lite ur hundåret 2008. Om någon känner sig bortglömd får ni säga till;).

Ola och Diesel har ju mött ännu fler framgångar under året. Med fina tävlingsresultat har dom blivit uppflyttade till eliten vilket vi är mycket stolta över- Bra jobbat!

Zack tjänstgör fortfarande inom polisen och gör sig väl rätt för sig. Han har enligt Claes varit med om allt inom polisen och stormtrivs med att göra gripanden. Jag ska snart göra ett besök hos dom, något som jag har längtat efter.

Marianne och Birka har även dom varit ute och tävlat. Senaste meriten var när dom klarade inträdesprovet till försvarsmakten. Bra jobbat!

Susan och Bono har kommit långt i sin sökträning och tänker komma ut på tävlingsbanan i vår. Detta ekipage har ett mycket fint samspel så det ska bli kul att se mer av dom. Bra jobbat!

Ingvar och Chicko har tävlat apell spår med godkänd på första tävlingen. Ingvar har tidigare ägt G.Greve Goliat som är morfar till C-kullen. Bra jobbat! Hoppas det blir fler fina resultat.

Hela B-kullen röntgades fria på både höfter och armbågar. Samtliga MH-testades i våras och gjorde bra ifrån sig, dock fanns vissa bitar där dom inte var sig själva i mina ögon sett men det får jag som uppfödare ta på mig lite. Jag kände att jag skulle kanske väntat lite men det är ju jag som är perfektionisten:) kullen gjorde bra ifrån sig och alla visade att dom hade huvudet med sig,stabila och rejäla och något av en formel 1.

C-kullen har två hundar röntgats fria på höfter och armbågar och det ska bli intressant att se övrigas röntgenresultat. I höstas MH-testades 4 av 6 hundar med kalasfina resultat. Avelsplanen som man har sträcker sig under flera år, jag utgår från tiken vilka för och nackdelar, vad vill jag ha in mer? vad behövs? vad kan hanen tillföra? sedan är det till att forska kring detta, vilka föräldrar har hanen? vad har dom gett? kullsyskon? om jag gör denna kombinationen vad får jag? och vilken hane kan jag använda till nästkommande kombination? osv. Med andra ord ganska mycket jobb men så roligt och givande när kullen blir som denna, som man tänkte.

Slutligen vill jag tacka alla valpköpare för hundåret 2008 och önska er alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Många hundkramar
Malin, Björn, Hampus och Amelia


Grattis Marianne!



Marianne och K.Birka har klarat inträdesprovet till att gå en utbildning till försvarsmaktshund. Ekipaget har nu en hård träning framför sig varje vecka ett helt år  framöver och vi önskar dem bägge lycka till! dock är jag säker på att dom kommer glänsa sig genom utbildningen.


RSS 2.0